Voortgang Sportlaan 67 Driebergen

Zoals we eerder schreven loopt er sinds maart 2023 een bezwaarprocedure bij de Raad van State: over het vaststellen van het bestemmingsplan op 29 september 2022. Die bezwaarprocedure is nog steeds niet afgerond, ondanks dat deze versneld zou moeten worden doorlopen. Meer weten?

Wooncoöperaties & de Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht organiseerde een avond in april om groepen te helpen een eigen wooncoöperatie op te starten. De avond werd geopend door wethouder Dennis de Vries die aangaf meer aandacht te willen geven aan particuliere groepen die een stukje grond willen bewonen, met het doel een hoger woongenot, een sterkere buurt en de macht …

Bezwaar Sportlaan 67

Het definitief worden van het bestemmingsplan voor de Sportlaan 67 in Driebergen is met ten minste 26 weken uitgesteld.

Hoezo CPO?

Al in het prille begin van Buurzaam hebben we ons verdiept in CPO: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Want wil je met anderen zelf een buurtje bouwen, dan rijst al gauw de vraag: hoe doe je dat?

Gemeente Utrecht reikt hand…

Recentelijk is de gemeente Utrecht begonnen met een inventarisatie van wooncoöperaties zoals Buurzaam, zodat ze bij het vrijkomen van een bouwlocatie snel kunnen schakelen.

De Bleek in Montfoort

Montfoort is een van die gemeenten in het groene hart waar lang nauwelijks gebouwd mocht worden, maar daar komt nu verandering in.

Droom voor je ogen

Ken je dat? Dat je het gevoel hebt dat alles op zijn plek valt en dat dit bijna precies is wat je voor ogen hebt? Dat had Buurzaam bij een bezoek aan Soesterhof.

Bezoek aan Soesterhof

Recentelijk zijn we op bezoek geweest bij het CPO project Soesterhof in Amersfoort: een schitterend project gelegen direct achter station Amersfoort dat recentelijk is opgeleverd.

Bezoek woongroep de Kamp

Op 8 oktober bezochten we, Dionne, Jeroen en Sonja woongroep De Kamp in Bunnik. De woongroep ligt heel mooi centraal in Bunnik in een woonwijk, vlakbij de dorpskern.