Huize Oudeweg te Doorn

In september kregen we een tip voor een locatie die, hoewel uitdagend, wellicht interessant voor ons kon zijn. We konden een bezoek niet weerstaan toen werd verteld dat er een spiritueel zuiveringsritueel was uitgevoerd om de eventuele boze geesten te verjagen.

De dames bleven om onduidelijke redenen thuis, en Dennis, Jeroen en Michiel trokken op een vroege ochtend naar Huize Oudeweg aan de Driebergsestraatweg 63 in Doorn. Het betreft een vrijstaande villa met 700m² woonoppervlakte, die rond 1836 gebouwd is. De markante en monumentale vrijstaande villa staat op een perceel van ruim 7500m². Doordat de woning van binnen nog helemaal casco is, zou dit (binnen de bestaande binnenmuren) mogelijkheden geven om de beschikbare ruimten naar eigen wens in te delen.

Samen met de makelaar hebben we een ronde gedaan door de woning en over het terrein. Speurend, vragend en verkennend liepen we echter tegen een aantal praktische problemen aan, zoals bijv. de verdeling van de (woon) ruimten in het pand, er geen extra woningen buiten het bestaande bouwvlak gebouwd mogen worden en zonnepanelen op het dak niet kunnen i.v.m. de dakconstructie. Het is een prachtige locatie en een schitterend gebouw, maar voor Buurzaam zit hierin geen muziek.

Geïntrigeerd? Het pand staat nog steeds te koop, op dit moment voor 1.650.000 euro, wellicht inclusief een paar vrolijke geesten.