Bezoek woongroep de Kamp

Op 8 oktober bezochten we, Dionne, Jeroen en Sonja woongroep De Kamp in Bunnik. De woongroep ligt heel mooi centraal in Bunnik in een woonwijk, vlakbij de dorpskern.

Eenmaal op het erf keken we onze ogen uit. Er lagen meerdere woningen en 1 boerderij aan het erf. De woongroep is ruim opgezet met veel groen en een grote moestuin. Een deel van de boerderij is gevormd tot de gemeenschappelijke ruimte. Het achterste gedeelte is een woning.

We werden hartelijk ontvangen in de gemeenschappelijke ruimte door Janny Koops, één van de eerste bewoners. Zij vertelde ons met veel plezier over het ontstaan en de geschiedenis van de Kamp. In het kort: ooit begonnen als een woongroep voor 55plussers, in goed overleg een locatie toegewezen gekregen door de gemeente (hoe fijn!) en binnen een jaar bewoonbaar.

Na het overlijden van een aantal woongroepleden is besloten om de woongroep ook open te stellen voor andere leeftijden. Een gezin met jonge kinderen uit de wijk (reeds betrokken, doordat zij de moestuin bijhielden) heeft 1 van de woningen gekocht en woont nu ook al jaren met plezier in de Kamp. Janny bevestigde hoe fijn het is om met verschillende leeftijden te wonen. Zo kunnen de ouderen soms bijspringen als het jonge gezin oppas nodig heeft en helpen de gezinsleden de ouderen met een boodschap of waar ze maar kunnen.

Het bezoek heeft ons geïnspireerd om aan de slag te blijven met ons initiatief en bevestigd dat we op de goede weg zitten!