Ken je dat? Dat je het gevoel hebt dat alles op zijn plek valt en dat dit bijna precies is wat je voor ogen hebt? Dat had Buurzaam bij een bezoek aan Soesterhof.

Soesterhof is een bijzondere nieuwe buurt met huur en koopwoningen welke is gevestigd op de voormalige Wagenwerkplaats in Amersfoort. Dat is een oud NS terrein dat door oude en nieuwe bewoners zelf ontwikkeld buurtje is. In 2022 zijn de laatste woningen opgeleverd: er staan nu precies 42 duurzame en energie neutrale woningen in een ovaal bij elkaar. In het midden van deze mooie buurt bevindt zich een speeltuin, moestuin en gemeenschappelijk gebouw waarin feestjes, vergaderingen, yoga lessen enzo meer worden gehouden.

De woningen zijn zo gebouwd dat zij ook iets terug geven aan de natuur, er bevinden zich namelijk in de muren van de huizen nestkasten voor vleermuizen en gierzwaluwen.

Tijdens ons bezoek hebben we een uitgebreide presentatie gekregen van twee enthousiaste initiatiefnemers, zij hebben uitleg gegeven hoe Soesterhof tot stand is gekomen en hoe zij verschillende zaken hebben aangepakt, van het onderhandelen met de NS en de gemeente tot aan waterbeheer en het opleveren van 12 huurwoningen in samenwerking met woningcoörperatie Omnia.

We waren erg onder de indruk, van de fantastische plek maar wellicht nog meer van wijze waarop ze een woonproject hebben ontwikkeld binnen hun eigen mogelijkheden, met hun eigen wensen én in samenwerking met de gemeente en de buurt.

Het is een prachtige locatie en een mooi opgezet project, welke veel overeenkomsten heeft met de wensen van Buurzaam. Mocht je een keer in de buurt van Amersfoort zijn, dan is het zeker de moeite waard om er eens om het hoekje te kijken.

Meer weten over Soesterhof? Bezoek dan haar website, neem contact op per mail of bel 06-10764885 voor het plannen van een bezoek!